Hangar2 holder åben hus lørdage hele sommeren – åben fra kl. 14-17

Flyvestation Værløse har været aktivt hjem for flyvemaskiner fra 1934 til 2004; tilstedeværelsen af fly på flyvepladsen udgør områdets ”sjæl” – uden stadig tilknytning til og tilstedeværelsen af fly mister området sin sjæl. Her er en oplagt sted, hvor der passes godt på kulturspor, historiske bygninger og områdets særegne kulturhistorie.

Hangar2  vil være udgangspunk for formidling af områdets nyere historie; hjemsted for et par kampfly fra ”Den Kolde Krig”, værksted til restaurering og udstilling af museums- og veteranfly, en permanent udstilling fra Furesø Museer og udgangspunkt for museets arbejde med historie-formidling på stedet.

Den flyhistoriske hangar vil hurtigt vise sig at være det naturlige samlingssted flere foreninger med interesse for flyvning og/eller lokalhistorie.

 

Fairey Firefly i Hangar 2 1953. Foto: Birger Mikkelsen

Aktiviteter:

Centralt i projektet er, at hangaren i meget af dagtiden, og efter aftale, er åben for offentligheden og at alle forbipasserende kan kigge indenfor og følge arbejdet, se udstillinger og snakke med dem, der arbejder i hangaren – alle kan komme til at arbejde i hangaren, men skal blot melde sig ind i foreningen (se under “Bliv passiv eller aktiv medlem”).

I Hangar2 vil følgende aktørerne have tilknytning:

Foreningen Værløse Flyhistorisk Hangar, som er dannet af Pensionistforeningen for Flyvestation Værløse i samarbejde med Flyvevåbnets Historiske Samling, KZ- og Veteranfly Klubbens Chipmunk afdeling, DC-3 vennerne og Avedøre Aeronautiske Aktivitetscenter samt ikke mindst Furesø Museer.